Alternativ till Airpods och Airpods Pro? – Vi har testat alla nyheter som släppts under 2021

AirPods har sedan lanseringen tagit marknaden med storm och är idag en av världens mest sålda hörlurar. Prislappen är dock hög och många av konkurrenterna har gett sig an att skapa likvärdiga hörlurar senaste åren. Här har vi gått igenom vad vi anser vara de bästa alternativen till Apples Airpods & Airpods Pro.

Testade modeller:

Sony WF-1000XM3
Cambridge Audio Melomania 1
Master & Dynamic MW07
B&O Beoplay E8
RHA TrueConnect 2
Bose QuietComfort Earbuds
Huawei Freebuds Pro
Jaybird Vista
Jabra Elite 75t
UrbanEars Alby
Samsung Galaxy Buds Live
Powerbeats Pro Totally Wireless
Huawei Freebuds 3
Oneplus Buds
Audio-Technica ATH-CKS5TW
Samsung Galaxy Buds Plus

Airpods framgångar har förändrat hörlursmarknaden för trådlösa hörlurar från grunden

De ursprungliga AirPods var inte de första riktiga trådlösa hörlurarna på marknaden – men de var verkligen de mest populära och som tog produktkategorin till den populäritet den är idag. Sedan de lanserades i slutet av 2016 har AirPods enastående populäritet skapat dussintals, om inte hundratals, konkurrenter. Vad de alla försökt återskapa är likvärdiga produkter – men till marknad lägre prislappar. Och de flesta ligger mellan 500-1000kr.

AirPods Pro, som lanserades 2019 för 2490kr introducerade något nytt: aktiv brusreducerande kapacitet. Samma sak här var de inte först med funktionaliteten, något som Bose tidigare varit pionjärer inom. Men de tog även denna populäritet till nya nivåer.

Vi har på denna sida listat ett gäng av de mest populära alternativen till dessa två hörlurar som tagit marknaden med storm under 2021.

För att vara rättvis erbjuder AirPods Pro mer än bara brusreduceringsfunktionalitet: De har ett transparensläge som gör att yttre ljud kan passera och de är svett- och vattentåliga. Om du har andra Appleprodukter ger de det otroligt smidigt att flytta mellan enheter, precis som många andra produkter från Apple. Är man en del av systemet är användarupplevelsen fantastisk. De pausar också automatiskt när du tar en hörlur ur örat (och återupptar automatiskt när du lägger tillbaka den), en funktion som jag önskar att fler hörlurstillverkare skulle kopiera.

Men ska vi vara ärliga – 2490kr är en ordentlig prislapp för ett par fjäderlätta bitar av plast. Vad som följer är alltså ett urval av AirPods Pro-alternativ – vissa med noice cancelling, andra utan, alla med lägre priser. (I vissa fall mycket lägre.) Här är våra favoriter bland alternativ till Airpods och Airpods Pro.