Ska du låna pengar och undrar var det är bäst att låna pengar – banken där du får det bästa lånet med lägst ränta och de förmånligaste lånevillkoren? Då har du kommit rätt. I denna guide har vi tagit reda på vilka privatlån som är bäst i test just nu, och vart du kan hitta lån med låg ränta.

 

Vad är viktigt att tänka på när du ska låna pengar?

 

Det viktigaste är förstås att du bara lånar så mycket pengar som du absolut behöver – och har råd att betala tillbaka. Det är också viktigt att du shoppar runt och jämför olika lån innan du fattar ett beslut – på så sätt kan du vara säker på att du får det bästa lånet för just dina behov. Och slutligen är det värt att överväga om en fast eller rörlig ränta skulle passa dig bättre.

En fast ränta innebär att dina månatliga återbetalningar kommer att vara desamma under hela lånetiden, vilket kan vara till hjälp om du vill budgetera noggrant. En rörlig ränta kan dock börja med att vara lägre än en fast ränta

Fast eller rörlig ränta?

En fast ränta innebär att dina månadsavgifter är desamma under hela lånets löptid, vilket kan vara bra om du vill budgetera noggrant. En rörlig ränta kan dock börja lägre än en fast ränta, vilket kan spara pengar på lång sikt – men det innebär att dina månadsbetalningar kan öka om räntorna stiger.

Så det är några saker att tänka på när du letar efter ett privatlån. Låt oss nu ta en titt på några av de bästa lånen på marknaden just nu.

Bästa privatlånen 2022

Om du letar efter ett privatlån med låg ränta är detta några av de bästa erbjudandena som finns tillgängliga för närvarande:

  • Vart är bäst att låna pengar?

    För ett vanligt lån är det bäst att låna pengar via en låneförmedlare, till exempel Sambla.

  • Vad kostar det att låna 600 000?

    Exempel: Så om du har lånat 600 000 kr till 6% ränta som ett annuitetslån så blir kostnaderna totalt 199 347 kr, den totala summan att betala tillbaka i ränta och amorteringar blir 600 000 x 199 347 = 799 347 kr.

  • Hur mycket pengar kan jag låna?

    Det beror på din inkomst.