Gamla sillburkar, kladdiga syltburkar eller 13 olika dressingar med utgånget datum. Känns det igen? Nej, nu är det dags att organisera kylskåpet!

Genom små medel kan du göra stor skillnad. Visste du att kylskåpen ofta är kallast längst ner? Där passar det oftast bäst att förvara mjölkprodukterna – i motsats till sidofacken i dörren, där det är varmast i hela kylskåpet. Detta utrymme lämpar sig bäst för vatten, smaktillsatser och vissa kryddor.

Snurrbricka till kylen

Organisera din kyl med en smart snurrbricka. Såser, syltburkar eller flaskor – eller lite av alltning? Slipp stöket med att plocka undan halva innehållet i kylen för att nå det nu ska ha. Snurrbricka, eller snurrfat, är en billig lösning för att organisera din kyl.

  • Tillverkad av robust klarplast
  • Roterar 360 Grader
  • Kullager i rostfritt stål smidig och hållbar rotation

 

Min absoluta favorit i kylen är den här snurrbrickan! Jag har den högt upp i kylen och förvarar mina favoritsåser och högre flaskor som soja och ketchup. Den mindre modellen har jag längre ner i kylen för burkar. 5 av 5 i betyg!

Nadia

Test-vinnare.se

Förvaringslåda till kylen

Många gånger staplar man matvaror i kylen för att få mer plats, men saker som inte är platta eller naturligt staplingsbara kan vara svåra att bygga på höjden. Ta hjälp av en stilren förvaringslåda i transparent plast och fyll den med dina kylvaror.

  • 4-pack
  • Fri från BPA (giftfri plast och livsmedelsgodkänd)
  • Lådan är enkel att bära och plocka ut ur dina kökslådor eller hyllor, eftersom den har två greppvänliga handtag

 

Organisera din kyl och spar både tid och pengar. Kylskåpet – ett skåp du öppnar varje dag! I ett organierat kylskåp hittar du snabbt vad du söker och du glömmer inte bort vilka matvaror du har i kylen. Fyra tips för att få bättre ordning på din kyl:

1. Rengör och släng

Börja med att rengöra kylen och sortera bort varor du inte brukar använda och matvaror som har gått ut i datum.

2. Justera hyllorna

Se till att hyllplanen är anpassade till vad du brukar förvara i kylen. Det spar tid om man har för vana att förvara samma saker på samma plats vecka efter vecka.

3. Gruppera liknande varor tillsammans

Förvara t ex sylt- och marmeladburkar tillsammans.
Använd gärna klara lådor och behållare så ser du vad som finns i lådan och du kan lätt ta ut hela lådan för att se vad som finns.

Ett tips: Förvara t ex det ni använder till frukost i en låda. Då slipper du leta efter osten eller smöret i morgonstresse – ta bara att ta fram “frukostlådan”. Klart!

4. Förvara varor du använder ofta lättillgängligt

Placera det du använder ofta ytterst. Svårt att få allt ytterst? Använd ett snurrbricka eller roterande fat.